Keuring Elektrische Installatie

Elektriciteit kan erg gevaarlijk zijn. Daarom is het essentieel dat de elektrische installatie in uw woning voldoet aan de wettelijke eisen die hiervoor gesteld zijn. Zeker wanneer u in een ouder huis woont, kan het zomaar zijn dat uw woning hier niet aan voldoet. En dat kan betekenen dat u onnodig risico loopt. Hierbij wordt niet direct elektrocutiegevaar mee bedoelt, maar dit kan ook een simpele kortsluiting betekenen die de stoppen niet door laat slaan wanneer uw wasmachine of oven kortsluiting veroorzaakt. Ook dit kan u in gevaar brengen.

Keuring elektrische installaties (AREI keuring)

Uw woning moet voldoen aan de AREI (Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties). Deze wetgeving zorgt ervoor dat alle woningen over een veilige elektrische installatie bevatten. De AREI houdt onder andere in dat:

  • Een onafhankelijke organisatie uw elektrische installatie keurt
  • Er in uw huis zich een algemene differentieelschakelaar van 300 mA en een andere van 30mA moeten bevinden
  • De wasmachine, vaatwasmachine, boiler, oven en dergelijke aparaten afgezekerd moeten zijn
  • Uw elektrische installatie voldoende geaard moet zijn.Dat houdt in dat elk stopcontact en schakelaar geaard moet zijn en uw woning een maximale aardingsweerstand van 30 ohm mag hebben.

Hoe wij u kunnen helpen

Wanneer uw woning niet voldoet aan de AREI kan uw woning worden afgesloten van het stroomnetwerk. Wanneer u voldoende kennis heeft over elektriciteit kunt u uiteraard zelf kijken of uw elektrische installatie door de keuring zou komen. Maar weet u niet zeker of u woning aan de keuring voor elektrische installaties voldoet? Dan kunnen wij een voorkeuring voor u uitvoeren. Dat betekent dat wij kijken of uw woning voldoet aan de AREI en mocht dit niet zo zijn – dan kunnen wij ervoor zorgen dat alle problemen gerepareerd worden.

Als professionele elektricien hebben wij de AREI hoog in het vaandel staan. Al onze nieuwe elektrische installaties voldoen daarom standaard aan de keuringsvoorwaarden.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Elektricien MSM. Alle Rechten Voorbehouden