Tuinverlichting

Tuinverlichting voor plezierig buitenleven

In België is de oppervlakte van de tuin vaak groter dan de oppervlakte van de woning. Zoveel ruimte is natuurlijk prachtig, maar hoeveel tijd brengt u eigenlijk in de tuin door? Waarschijnlijk minder dan u zou willen, deels door tijdgebrek maar ook door het ontbreken van de gewenste faciliteiten. Daar komt tuinverlichting op de hoek kijken. Er is zoveel meer mogelijk met verlichting buitenshuis, het wordt tijd dat u de potentie van uw tuin waarmaakt!

Kies voor tuinverlichting

U kent waarschijnlijk al de mogelijkheden van elektriciteitswerken in huis. Het stopcontact is allang niet meer exclusief domein voor zaken als lampen voorzien van stroom, en uw broodrooster gebruiken. Met de “Internet of Things”, Domotica en slimme thermostaten beheerst u elk facet van uw woning. Wordt het niet tijd om deze controle ook te nemen over uw tuinverlichting? kent veel woningen met grote tuinen, met elektriciteit in de tuin kunt u met meer plezier buiten leven.

Veilige tuinverlichting

Bij elektriciteit in de buitenlucht moet veiligheid op de eerste plek staan. Stroom en water gaan niet goed samen, elke stroomdraad buitenshuis moet met aandacht en expertise geplaatst worden. Stroomdraden moeten beschermd worden tegen vocht, ongedierte en variërende weersomstandigheden. Uw huisdieren en kinderen moeten veilig zijn, en de elektra moet eveneens beschermd worden tegen uw huisdieren en kinderen. Het komt helaas regelmatig voor dat stroomdraden in de tuin door tuinwerkzaamheden worden doorgesneden of anderszins worden aangetast. Dit kan worden voorkomen door de specialisten van tuinverlichting in te schakelen.

Wat kan tuinverlichting voor u betekenen?

Elke tuin biedt andere mogelijkheden, we geven u hier alvast enkele suggesties:

Verlichting bij een terrasoverkapping

Bij een terrasoverkapping kan er verlichting worden geplaatst. Soms zijn er reeds voorzieningen aanwezig om kabels door te voeren, zoniet zijn er diverse mogelijkheden om dit alsnog te bewerkstelligen. Door gebruik te maken van dimbare LED strips en eventueel gebruik te maken van multicolor LEDs kunt u de terrasoverkapping steeds opnieuw transformeren.

Beveiliging rond het huis

Door tuinverlichting te plaatsen met een lichtsensor of bewegingsmelder kunt u de veiligheid van de woning optimaliseren. Inbrekers schuwen licht, zorg dat uw tuin verlicht wordt op het juiste moment. Overigens zijn bewegingsdetectoren ook erg praktisch wanneer u zelf ‘s avonds in de tuin loopt.

Aangenaam werken in de tuin

Houdt u van tuinieren? Dan bent u bij tuinverlichting aan het juiste adres! Ervaren vaklieden stellen samen met u een plan op dat aansluit op uw wensen. Wanneer u bijvoorbeeld werkt met een elektrische grasmaaier of heggenschaar wilt u graag veilige stroompunten in uw tuin plaatsen. Deze moeten gekeurd zijn en geschikt voor gebruik buitenshuis. Door extra veiligheidsmaatregelen te plaatsen zoals stroomonderbreking en hoogspanningsbeveiliging hoeft u zich met stroom in de tuin absoluut geen zorgen te maken.

Dit zijn slechts enkele praktische voorbeelden van tuinverlichting. Daarnaast worden er naast verlichting en stroom steeds vaker nieuwe technologieën toegepast zoals internet via het lichtnet waarmee u achter in de tuin kunt werken. Of de rolluiken op afstand kunt bedienen. Neem contact op met tuinverlichting voor alle mogelijkheden en meer inspiratie voor optimale tuinverlichting.Neem vandaag nog contact op met elektricien

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Elektricien MSM. Alle Rechten Voorbehouden