verlichting

Slimme verlichting via het stopcontact

Sinds de introductie van de gloeilamp is de wereld compleet veranderd. Voorheen waren we beperkt tot de uren dat de zon aan de hemel stond, er was hooguit licht van een kaars op tafel. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met licht dat het moeilijk wordt de juiste keuze te maken. Voor verlichting kunt u terecht bij de specialist in elektriciteitswerken die voor u een oplossing op maat kan bieden. Hoe kunt u slim omgaan met verlichting ?

verlichting : Het begint bij het stopcontact

Lampen werken op stroom, het lichtnet is de belangrijkste schakel in de keten van slimme verlichting. Er wordt vaak gedacht dat de stroomdraden niet meer zijn dan koperdraad om de stroom mee te transporteren. Toch is er meer mogelijk met elektriciteit en de leidingen in uw huis. Wist u bijvoorbeeld dat u het internetsignaal kunt versterken via het stopcontact? Dat is nog maar een eenvoudig voorbeeld van toegevoegde functies van stroomdraden in uw huis. Voor verlichting zijn er talloze mogelijkheden, ook bij u in huis of op kantoor.

Slimme verlichting

Een standaard lamp heeft twee mogelijkheden; aan of uit. U bepaalt met een druk op de knop of een lamp aan staat of uit. Dat is heel duidelijk, waarom heeft u meer nodig? Denk eens aan deze toepassingen van slimme verlichting in en rond het huis:

  • Automatisch licht bij duisternis: Wanneer de zon ondergaat wilt u het licht ontsteken. Wanneer u niet thuis bent is het voor een inbreker duidelijk dat het huis verlaten is. Laat automatisch lampen in werking treden met een timer of licht detectie. U kunt deze functie koppelen aan een willekeurig patroon om het huis een bewoond aanzicht te geven.
  • Verlichting bedienen via smartphone en tablet: Door de verlichting te koppelen aan apps kunt u de verlichting in het hele huis bedienen. Bijvoorbeeld door timers in te stellen. U vergeet nooit meer ‘s avonds de lichten uit te schakelen. U kunt lampen dimmen, zeker met moderne LED lampen die dimbaar zijn heeft u ongekend veel mogelijkheden. U hoeft niet zelf alles in te stellen, kies voor automatische programma’s en laat de software de verlichting voor u regelen.
  • Energiebesparing. Bij verlichting is energie efficiëntie een belangrijke doelstelling. Deels om kosten te sparen en ook vanuit een milieubesparende gedachte. Slimme verlichting kan u veel energie besparen, letterlijk en figuurlijk. U kunt zelfs het verbruik per apparaat volgen via speciale apps. Zo weet u precies waar uw stroom naartoe gaat, en waar u wellicht stroom kunt besparen.

Verlichting biedt meer licht voor minder geld

Meer licht betekent niet automatisch meer kosten. Met de nieuwste ontwikkelingen in energie efficiënte elektronica kunt u veel geld besparen zonder te bezuinigen op leefcomfort. Door LED verlichting te koppelen aan uw elektriciteitswerken in combinatie met slimme software zult u moeiteloos stroom besparen. Voor een optimale inrichting van moderne verlichting neemt u contact op met de specialist elektricien , voor vrijblijvend advies en een inzichtelijke offerte.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Elektricien MSM. Alle Rechten Voorbehouden