Aarding laten plaatsen & aansluiten

Aarding laten plaatsen & aansluiten

Wil je een elektrische aarding laten plaatsen in je woning of een keuring van je stopcontact? Dan zit je goed bij Elektricien MSM! Een aarding of aardingspen is een onzichtbare beveiligingsmethode van de elektrische installatie die zaken als elektrocutie en brand in deze installatie helpt te voorkomen. Wanneer het tijd is om een elektrische aardingspen in de installatie te plaatsen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Is er reeds een elektrische aarding aanwezig in je woning, dan kan het nodig zijn om een nieuwe versie te laten plaatsen.

Redenen om aarding te plaatsen

In vrijwel iedere woning is sprake van stroomverlies. Dit zorgt ongemerkt voor behoorlijk wat gevaar in huis. Het stroomverlies kan namelijk leiden tot elektrocutie en ook woningbrand. Elektrische aarding plaatsen helpt om het stroomverlies een andere richting op te bewegen, namelijk richting de aarde. Soms kan je het stroomverlies bij je elektrische installatie ook opmeten. Als het stroomverlies namelijk te omvangrijk wordt om naar de aarde af te leiden, kan er in de installatie van je zekeringskast een zekering (verliesstroomschakelaar of aardbeveiliger) doorslaan.

Aarding plaatsen en de keuring van de elektrische installatie

Aarding plaatsen en de keuring van de elektrische installatie

Wanneer je geen elektrische aarding of een ondeugdelijke elektrische aardingspen in je huis hebt, heb je te maken met een enorm en levensgevaarlijk risico. Het stroomverlies kan dan namelijk niet worden gedetecteerd, waardoor de afvoer van het teveel aan stroom niet mogelijk is. Als het stroomverlies in je woning te groot is, kan je elektrische installatie bovendien niet afslaan. Schakel dus de expertise in van de erkende Elektricien MSM in. Wij kunnen bij de keuring van je elektrische installatie ook de aarding controleren en waar nodig een nieuwe aarding plaatsen.

Aarding laten plaatsen door Elektricien MSM

We kunnen de elektrische aarding in je woning op twee verschillende manieren voor je plaatsen. Gaat het om een nieuwbouwwoning, dan maken we doorgaans gebruik van de aardingslus die zich onder het fundament van je woning bevindt. Het is hierbij niet de bedoeling dat de aardingslus met het beton of met andere bouwmaterialen in contact komt. Zo kunnen we latere problemen voorkomen.
Als je woning verbouwd of gerenoveerd wordt, kan er niet alsnog een aardingslus onder het fundament geplaatst worden. In dit geval wordt er dan ook gekozen voor een aardingspen plaatsen. In het geval dat één enkele aardingspen of aardingsstaaf niet genoeg is, kunnen we meerdere aardingspennen met elkaar verbinden. Bij de installatie gebruiken we bij elke aardingspen een zogeheten verbindingsmof.

Aarding plaatsen, verbeteren of versterken in je bestaande woning

Als het om nieuwbouw of een complete renovatie gaat, is er tevens sprake van een nieuwe elektrische installatie die van een aardingspen voorzien wordt. Ook bij je bestaande woning kan een nieuwe aarding plaatsen nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen op je dak installeert en de bestaande aarding versterkt moet worden. Elektricien MSM zet hiervoor de aardingspen in. Breidt je je elektrische installatie op een andere manier uit? Ook dan kan een extra elektrische aarding laten plaatsen nodig zijn.

Prijs van aarding laten plaatsen of aardingspen laten slaan bij Elektricien MSM

Aardingswerken bij je zekeringskast installatie zijn voor Elektricien MSM, zowel in Antwerpen, Leuven, Hasselt als Brugge, een pittige klus. Reken op ongeveer een dag werk en tel ook de kosten van de aardingspen erbij. In totaal komt dit op zo’n €1.000 neer. Wanneer het extra lastig is om de aardingspen, aardingspennen of aarding installatie te plaatsen lopen de kosten iets op. Om kosten te besparen doe je er goed aan installatie van diverse kleine elektrische aardingswerken, waaronder stopcontact aanleggen, in één keer te laten uitvoeren.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Elektricien MS. Alle Rechten Voorbehouden